Melanie Martinez naar de Melkweg

Ticketmaster
Melanie Martinez naar de Melkweg
Melanie Martinez naar de Melkweg

De Amerikaanse zangeres/singer-songwriter Melanie Martinez staat op 2 mei in de Melkweg in Amsterdam. De deelneemster van The Voice USA (2012) oogstte vorig jaar uitzonderlijk veel lof voor haar debuutalbum ‘Cry Baby’ met de lead single ‘Pity Party’. Met haar ‘Cry Baby Tour’ doet de excentrieke zangeres voor het eerst Nederland aan.

Met haar uitzonderlijke verschijning, betoverende stem en catchy sound is de twintigjarige Melanie Martinez een van de meest uitdagende popsterren die de Verenigde Staten op dit moment rijk is. De Amerikaanse vergaarde haar roem voor het eerst in 2012 toen ze meedeed met ‘The Voice’ en onder de vleugels van Maroon 5-zanger Adam Levine doorstootte tot de laatste zes van het programma.

Zij ontvangt in het programma veel lof voor de manier waarop ze nummers als ‘Seven Nation Army’ en Britney Spears’ ‘Toxic’ op geheel eigen wijze weet neer te zetten door het allemaal een tandje langzamer in te zetten. Ze geeft de nummers een sprookjesachtige vibe door onder andere gebruik te maken van lieflijke klanken uit een speeldoos en zwierende melodielijnen.

Op die tour is ze doorgegaan sinds ze weg is bij The Voice en Martinez heeft zich ontpopt tot een van de meest prikkelende popsterren. Neem bijvoorbeeld single ‘Dollhouse’ dat weliswaar lieflijk klinkt, maar wie goed luistert naar de tekst, komt erachter dat de Amerikaanse singer-songwriter zware thema’s als overspel en drugsgebruik niet schuwt.

De videoclips, die zij zelf uitdenkt voor haar singles, doen vaak denken aan de films van Tim Burton. Het is dan ook niet verwonderlijk dat single ‘Carousel’ werd gebruikt door de populaire horrorserie ‘American Horror Story’. Haar clips bij elkaar zijn goed voor meer dan 180 miljoen views op YouTube. Haar debuutalbum ‘Cry Baby’ eindigde hoog in de Billboard Top 200 en de pers is bijna unaniem lovend. New York Times roemt de rinkelende keyboards en krachtige pop die een ‘candy-coated’ variatie is van de pop die we van Lorde en Lana Del Rey kennen.

En dat is een prachtig compliment voor de jonge singer-songwriter die pas vorig jaar haar debuutalbum uitbracht. Een stormachtige ontwikkeling, maar eentje die gestoeld is op een enorme dosis talent en de belofte dat het een bijzonder optreden gaat worden in de Melkweg.

Melanie Martinez
Datum: 2 mei
Zaal: Melkweg
De kaartverkoop start vrijdag 11 maart om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek