Euro Safari in de Melkweg

Ticketmaster
Euro Safari in de Melkweg
Euro Safari in de Melkweg

Wie denkt aan Zuid-Afrikaanse muziek, zal niet meteen de link leggen naar alternatieve rock en elektronische sounds. Toch komt nu een nieuwe stroom spannende indiebands richting de Europese podia. Drie van deze acts staan tijdens ‘Euro Safari’ op 25 mei in de Melkweg in de spotlights.

Shortstraw
Het vijftal uit Johannesburg, wiens debuutalbum ‘You’re Underfed, I’m Wonderful’ in 2011 verscheen, maakt verfrissende, catchy poprock, die, zoals ze het zelf omschrijven: ruikt naar vers gemaaid gras. De band van frontman Alastair Thomas werd twee jaar geleden al genomineerd voor een MTV Africa Music Award als ‘beste alternatieve act’ en won drie Zuid-Afrikaanse MK Awards. Het derde album Youthless (2015) kwam op nummer een binnen in de iTunes Album Chart. Shortstraw flirt met de melodielijnen van Stereophonics en energie van bands als The Wombats, The Kooks en Two Door Cinema Club.

Al Bairre
Al Bairre uit Kaapstad deelde al het podium met succesacts als The Hives, Alt–J en Skunk Anansie. Het kwintet combineert cello, viool, gitaar, toetsen, ukelele en drums tot een bruisend, organisch en toegankelijk muzikaal geheel. Daarbij is de groep duidelijk hoorbaar geïnspireerd door bands als Arcade Fire, The Cure, Fleetwood Mac en Vampire Weekend. Al Bairre, dat het levenslicht zag in 2012, werd in 2014 genomineerd voor twee prestigieuze MK Awards, speelde op het populaire The Great Escape in Brighton en scoorde met ‘Bungalow’ een dikke hit in hun thuisland.

December Streets
Het frisse, aanstekelijke, dansbare new-wave geluid van de band uit Pretoria zorgde ervoor dat het vijftal al snel een succes werd in hun moederland. December Streets opende, onder de bezielende aanvoering van leadzanger Tristan Coetzee, al voor grotere namen als Bombay Bicycle Club en The Kooks en pakte met ‘I’ll Try’ en ‘Stay By Me’ top-tien-hits in de Zuid-Afrikaanse chart. Met hun onvergetelijke melodieën, vette synths en baslijnen, pakt December Street iedere zaal in. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘de billen gaan schudden zoals een theekopje tijdens een aardbeving.’

Wie een frisse wind van indiepop wil ervaren, moet zeker op 25 mei naar de Melkweg komen. Want de beste Britpop hoeft helemaal niet uit het Verenigd Koninkrijk te komen.

Euro Safari
Datum: 25 mei
Zaal: Melkweg
De kaartverkoop van dit minifestival begint vrijdag 18 maart om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek