Jean Michel Jarre naar de Heineken Music Hall

Ticketmaster
Jean Michel Jarre naar de Heineken Music Hall
Jean Michel Jarre naar de Heineken Music Hall

Synthesizer-legende Jean Michel Jarre komt naar Amsterdam. Op dinsdag 22 november 2016 staat de Fransman met zijn show Electronica Live in de Heineken Music Hall. Eind 2010 was Jarre voor het laatst live in Nederland te bewonderen. Het concert staat in het teken van het recente album ‘Electronica, Vol. 1: The Time Machine’ en het aanstaande vervolg ‘Electronica, Vol. 2: The Heart of Noise’.

Jean Michel Jarre is altijd een muzikale pionier geweest. Tegenwoordig hebben alle dj’s enorme producties vol visueel spektakel om grote massa’s te bespelen; de in Lyon geboren muzikant en componist is daar vijfendertig jaar geleden al mee begonnen. Tijdens zijn memorabele optreden in Parijs aan het eind van de jaren zeventig, kwamen liefst een miljoen mensen bijeen om te genieten van zijn digitale en visuele revolutie. Een wereldrecord dat hij later in Houston (1,5 miljoen in 1986), Parijs (2,5 miljoen in 1990) en Moskou (3,5 miljoen in 1997) bleef overtreffen. Jarre verkocht daarnaast meer dan 80 miljoen platen, waarvan ‘Oxygène’, ‘Equinoxe’, ‘Magnetic Fields’ en ‘Rendez-vous’ de succesvolste waren.

Electronica
Afgelopen jaar verscheen met Electronica 1: The Time Machine het eerste luik van een dubbelalbum, waarvan het tweede deel op 6 mei in de schappen ligt. Op beide platen werkte Jarre samen met een aantal grootheden uit de verschillende genres van muziekwereld. Onder meer AIR, Pete Townshend, Armin Van Buuren, Tangerine Dream, Moby, Pet Shop Boys, Yello, Jeff Mills, Primal Scream, Gary Numan, Cindy Lauper, The Orb, Peaches en Hans Zimmer zijn te horen op deze dubbelaar. Het toont de veelzijdigheid van deze synthmeester die verleden, heden en toekomst muzikaal op organische wijze prachtig ineen laat vloeien. Jarre weet als geen ander te innoveren, maar desondanks wel melodieus en toegankelijk te blijven.

Een absolute must-see live
Daarbij blijft de liveshow zijn mooiste visitekaartje! Het optreden op 22 november in de Heineken Music Hall belooft dan ook wederom een spektakel van visuele en muzikale pracht te worden. Een stimulerende beleving voor oog en oor, waarbij als vanouds de analoge synthesizers worden gekoppeld aan baanbrekende visuele technieken. Een absolute must dus voor de liefhebbers van elektronische muziek, maar eigenlijk voor iedereen die deze levende legende nog nooit eerder live zag.

Jean-Michel Jarre
Datum: 22 november
Zaal: Heineken Music Hall
Aanvang: 20:00
Verkoop vanaf 18.03.2016 om 10:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek