Premiata Forneria Marconi naar de Boerderij

Ticketmaster
Premiata Forneria Marconi naar de Boerderij
Premiata Forneria Marconi naar de Boerderij

Premiata Forneria Marconi (PFM) is al meer dan vier decennia één van de meest succesvolle symfonische rockbands van Italiaanse bodem en de enige Italiaanse band die ooit de Amerikaanse billboard charts bereikte. De band werd in 1970 opgericht en brengt tussen 1973 en 1977, maar liefst vijf platen uit. PFM introduceerde de synthesizer in de Italiaanse progwereld en verwierf al snel internationale bekendheid. Zo speelde de band op het prestigieuze Reading festival in Engeland.

PFM combineert symfonische elementen met Italiaanse muzikale invloeden en plaatst deze in een progressieve rock context. Tijdens hun debuut tour in 1971 kreeg de band de kans om aan een groot publiek te laten zien wat zij in huis hadden als support van Yes. Daarna gaat het snel met de carrière van de band. Zo staat PFM in het voorprogramma van Deep Purple, tekent de band bij Manticore (het label van Emerson, Lake & Palmer) en bouwt de band in een korte periode een trouwe schare fans op. In september gaat de band onder leiding van oprichter en zanger/drummer Franz Di Cioccio op tournee en daarbij mag een concert in de Boerderij natuurlijk niet ontbreken. Naast Di Cioccio bestaat de band uit Patrick Djivas, Lucio Fabbri, Alessandro Scaglione, Marco Sfogli, Roberto Gualdi en Alberto Bravin.

Premiata Forneria Marconi – PFM
Datum: zondag 18 sep 2016
Zaal: Boerderij, Zoetermeer
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek