Dan Sartain naar Metropool

Ticketmaster
Dan Sartain naar Metropool
Dan Sartain naar Metropool

Bluesrocker of synthpopper? Een terechte vraag na het beluisteren van de meest recente plaat van Dan Sartain. Tot dusver stonden zijn platen vol bluesy rock ’n roll met een garage twist maar op zijn meest recente plaat Century Plaza worden de gitaren ingeruild voor synthesizers. Waar zo’n radicale ommezwaai doorgaans voor op zijn minst gefronste wenkbrauwen kan zorgen (we herinneren ons de r&b plaat van Chris Cornell nog maar al te goed) pakt het voor Dan Sartain goed uit. Verfrissend zelfs! Het nieuwe werk grijpt overduidelijk terug naar het geluid van electropoppionier Gary Numan zowel muzikaal als qua onderkoelde voordracht. Verder horen we er echo’s van Depeche Mode, Kavinsky (de Drive Soundtrack) en Nine Inch Nails in terug, maar dan zonder het industriële geweld dat de muziek van die laatstgenoemde kenmerkt. Ach, luister gewoon maar eens!

Dan Sartain
Datum: zondag 8 mei 2016
Zaal: Metropool, Hengelo
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek