Steve Forbert naar Paradiso

Ticketmaster
Steve Forbert naar Paradiso
Steve Forbert naar Paradiso

Op zijn 21e toog Mississippi-native Steve Forbert, net als zoveel jonge singer-songwriters, naar New York op zoek naar een platencontract en succes. Zijn debuutalbum uit 1978 ‘Alive On Arrival’ leverde hem direct veel lof op in de media, vooral vanwege zijn catchy melodieën en lyrische stijl van spelen en zijn prettige, dromerige rauwe stem vol van emotie, door sommigen vergeleken met Bob Dylan en Bruce Springsteen. Niet lang na zijn debuut schreef Forbert zijn grootste hit: ‘Romeo’s Tune’.
Door de jaren heen bleef de muziek van Steve Forbert geliefd. Hij liet zich nooit leiden door wat hip was, maar volgde altijd zijn eigen instinct. Op bezoeken aan de UK na, was Forbert toch maar weinig op de Europeese podia te zien. Hij speelde in 2008 nog wel in België, maar zijn laatste doortocht in Nederland was in 1992. Het werd dus wel weer eens tijd dat hij ons land aan zou doen. Met een nieuw album ‘Flying at Night’ op zak: die verschijnt kort voor de tour.

Steve Forbert
Datum: Zondag 09 oktober 2016
Zaal: Paradiso
Aanvang: 15.00 uur
Zaal open: 14.30 uur
Voorverkoop vanaf 12 augustus

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek