Hannah Georgas naar V11

Ticketmaster
Hannah Georgas naar V11
Hannah Georgas naar V11

We verliezen onszelf allemaal weleens in gevoelens van angst, eenzaamheid en bekommernis. Een goed popliedje heeft de kracht je daarvoor te behoeden door al die struikelblokken haarfijn in perspectief te zetten. De Canadese songwriter Hannah Georgas begrijpt dat principe maar al te goed. Haar indrukwekkende nieuwe album For Evelyn is vernoemd naar Georgas’ 98-jarige grootmoeder. Op zo’n gevorderde leeftijd lonkt het hiernamaals en dan is het vanzelfsprekend dat je alles een plek hebt kunnen geven.

De 32-jarige Georgas lijkt uit dat sentiment te putten met elf volwassen popliedjes die speels inhaken op haar eigen levensdilemma’s en angsten. Op Crazy Shit en Loveseat bezingt ze bijvoorbeeld hapklaar het aantrekken-en-afstoten mechanisme van de liefde. Zelfs op downtempo, feeërieke songs als Walls en City behoudt Georgas alsnog een luchtige sfeer dankzij haar zuivere fluisterstem en charmante tekstuele inval. Dat For Evelyn zo’n ontzettend knappe popplaat is geworden is mede te danken aan Holy Fuck’s Graham Walsh (Viet Cong, METZ, Alvvays), een producer die altijd diep graaft naar de meest originele sounds.

Dat For Evelyn een van de beste releases van 2016 is geworden, dat kunnen wij alvast van harte beamen. Fans van moderne liedjesschrijfsters met een scherpe pen en dito muzikaal talent – we noemen voor het gemak even Regina Spektor, Feist en St. Vincent – mogen Hannah Georgas vanavond absoluut niet missen!

Hannah Georgas
Datum: vr 18 november 2016
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek