UB40 naar TivoliVredenburg

Ticketmaster
UB40 naar Tivoli Vredenburg
UB40 naar Tivoli Vredenburg

Reggae-legendes UB40 zullen hun baanbrekende debuutalbum ‘Signing Off’ in zijn geheel live ten gehore brengen tijdens hun Europese tour in januari en februari 2017. De veertien shows tellende tour begint op 23 januari in Duitsland en eindigt met twee shows in Nederland: in TivoliVredenburg in Utrecht en in De Hofnar in Aalten.

‘Signing Off’ is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Het album dat in augustus 1980 werd uitgebracht wordt door velen beschouwd als een van de grootste reggaealbums ooit gemaakt door een Britse band. ‘Signing Off’ werd direct goed ontvangen bij vele muziekliefhebbers, waaronder volgers van punk en de 2 Tone beweging, en raakte ook een snaar bij een groot deel van de ontevreden jongeren in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Met het mengen van reggae en dub beschreef ‘Signing Off’ de tijdsgeest van de vroege Thatcher-jaren, begin jaren tachtig, met haar bredere maatschappelijke en politieke kwesties. Het album bereikte in Engeland al snel een platinum-status en stond maar liefst 71 weken in de charts, met een piek op #2. Het bevat de hitsingles ‘King’ / ‘Food For Thought’ en ‘I Think It’s Going To Rain Today’, als ook ander UB40 klassiekers zoals ‘Tyler’, ‘Madam Medusa’ en ‘Burden of Shame’.

Het albumartwork voor ‘Signing Off’ is een beroemd replica van de felgele werkloosheidkaart waaraan de band uit Birmingham zijn naam dankt: Unemployment Benefit Form 40.

UB40-oprichter en saxofonist Brian Travers zei: “In 2010 toerden we met ‘Signing Off’ in de UK om zijn 30e verjaardag te vieren, maar dit is de eerste keer dat we deze tour naar het vasteland van Europa brengen.” “Het idee was om terug naar waar we begonnen gaan en ons eerste album ‘Signing Off’ in zijn geheel te spelen, iets wat we nooit eerder had gedaan. Het was een geweldige ervaring voor zowel ons publiek en de band. Elke avond zeiden we tegen elkaar: “Waarom hebben we dit al niet jaren geleden gedaan?”.

Naast het uitvoeren van ‘Signing Off’ in zijn geheel, zal UB40 tijdens haar concerten een tweede set uitvoeren met de grootste hits van de band.

UB40
Datum: 09 februari
Zaal: TivoliVredenburg
Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek