Charles Bradley & His Extraordinaires maar de Rotterdamse Schouwburg

Ticketmaster
Charles Bradley & His Extra- ordinaires maar de Rotterdamse Schouwburg
Charles Bradley & His Extra- ordinaires maar de Rotterdamse Schouwburg

Hij heeft nu inmiddels de pensioenleeftijd van 67 bereikt, desondanks blijft Mr. Charles Bradley een van de meest onverschrokken, oprechte en energieke artiesten die deze aardkloot rijk is. Gedurende het overgrote deel van zijn leven worstelde de soulzanger met littekens van zijn zware jeugd, dakloosheid en malaise in zijn familie. Hij sprokkelde van lieverlede geld bij elkaar als James Brown-imitator, maar zeg nu zelf: Bradleys daverende, geestdriftige strot is even onnavolgbaar als The Godfather himself.

Boven alles is Charles Bradley een overlever. Toen hij in 2002 werd ontdekt door het befaamde soullabel Daptone kreeg hij eindelijk de kans om al die levenslessen van zich af te zingen. Bradleys nieuwste album Changes zet opnieuw met aanstekelijk optimisme de schouders onder het zware aardse bestaan. Soul gezongen vanuit de onderbuik, die raakt als een stomp in de maag en troost als een warme omhelzing. En verrassen, ook dát blijft Bradley op zijn oude dag doen. Het titelnummer van Changes is bijvoorbeeld een aangrijpende bewerking van het gelijknamige Black Sabbath-nummer (!).

Bradley noemt zijn vertrouwde – en loeistrakke – achtergrondband liefkozend His Extraordinaires, maar die titel kun je evenzeer als een aanwijzing van de man zelf zien. Charles Bradley is, om even een Amerikaans superlatief te gebruiken, simply extraordinary.

Charles Bradley & His Extraordinaires
Datum: zo 4 december 2016
Zaal: Rotterdamse Schouwburg
Zaal open: 19:15
Aanvang: 20:00
Voorverkoop start: 26 augustus

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek