Meat Loaf naar Ahoy

Ticketmaster
Meat Loaf naar Ahoy
Meat Loaf naar Ahoy

De Amerikaanse rockzanger Meat Loaf is terug van weggeweest. De 68-jarige podiumsensatie – en man achter een van de best verkochte platen allertijden: Bat Out Of Hell – brengt volgende week zijn langverwachte nieuwe album ‘Braver Than We Are’ uit. Op woensdag 1 maart 2017 komt ‘mister Paradise By The Dashboard Light’ naar het Rotterdamse Ahoy voor een exclusieve Benelux-show.

Voor ‘Braver Than We Are’ werkte Meat Loaf opnieuw samen met zijn vriend en ontdekker Jim Steinman. De Amerikaanse tekstschrijver/componist is de geestelijk vader van de Wagneriaanse rock – een mix van theatrale opera en bombastische gitaargeweld, waar het duo eind jaren zeventig furore mee maakte. Zo schreven ze met ‘Bat Out of Hell’ ware popgeschiedenis. Het album staat met 43 miljoen verkochte exemplaren nog steeds in de top vijf van bestverkochte platen ooit. Prijsnummer van het baanbrekende album is natuurlijk het epische ‘Paradise By The Dashboard Light’, dat nog steeds als een van de meesterwerken in de moderne popmuziek wordt gezien.

‘Braver Than We Are’ markeert een nieuw hoofdstuk in de samenwerking tussen Jim Steinman en Meat Loaf. Het album bevat tien nieuwe Steinman-composities in een grootse productie, die wederom voor de bühne geschreven lijken. De reden voor de Texaanse zanger om deze release kracht bij te zetten met de ‘Braver Than We Are Tour’. Tijdens deze show, die in Club Ahoy-setting wordt gepresenteerd, zal Meat Loaf veel nummers van het nieuwe album brengen, maar komen ook oude klassiekers als ‘Two Out of Three Ain’t Bad’, ‘You Took the Words Right Out of My Mouth’, ‘I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)’ en natuurlijk ‘Paradise By The Dashboard Light’ voorbij.

Dat de immer energieke ras-entertainer zijn uiterste best zal doen om het publiek in Rotterdam de avond van hun leven te geven, mag duidelijk zijn. In een interview stak de Amerikaan onlangs zijn goede relatie met ons land niet onder stoelen of banken: “Nederland was een van de eerste landen die Meat Loaf met open armen ontving. Zoiets vergeet ik niet.”

Meat Loaf
Datum: 01 maart
Zaal: Ahoy
Aanvang: 20.00
De kaartverkoop voor dit optreden start op 9 september via Ticketmaster.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek