Wishbone Ash naar De Pul

Ticketmaster
Wishbone Ash naar De Pul
Wishbone Ash naar De Pul

Wishbone Ash werd in het legendarische jaar 1969 opgericht. De toenmalige bandleden waren jonge mannen, beïnvloed door jazz en progressieve rock, die stonden te springen om hun muzikale bijdrage te leveren aan de rockgeschiedenis. Na een spontane jamsessie tijdens een soundcheck van Deep Purple kreeg Wishbone Ash hun ‘big break’.

Hoogtepunten van hun carrière waren het album Argus uit 1972 dat miljoenen heeft opgebracht en wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden, samen met “Pilgrimage” en “New England”. En onlangs oogsten ze nog veel lof voor hun album “The Power Of Eternity” uit 2008.

40 jaar later worden ze gezien als de pioniers in het gebruik van twin lead gitaren en heeft de band wereldwijde erkenning gekregen mede dankzij een stel ijzersterke touren. Wishbone Ash, de typische road band, is een erkende invloed op vele andere bands waaronder Thin Lizzy en Iron Maiden.

Wishbone Ash
Datum: 05 februari
Zaal: De Pul, Uden
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek