Soweto Soul! naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Soweto Soul! naar De Oosterpoort
Soweto Soul! naar De Oosterpoort

Soweto Soul is een eerbetoon aan de muzikale ziel van de Zuid-Afrikaanse townships. In samenwerking met Zuid-Afrikaanse artiesten combineert de Nederlandse producer/ gitarist Joep Pelt muziekstijlen als Pennywhistle Jive, Hip-Hop, Mbaqanga en Kwaito. Het resultaat is een dynamische show waarbij stilzitten geen optie is!

Deze zomer toerde de live band van Soweto Soul langs verschillende festivals in Europa. Een groot en swingend succes, en begin oktober zijn ze terug in Nederland met een club tour!

Het idee van Soweto Soul werd geboren toen Joep Pelt in 2010 Zuid-Afrika bezocht om een radiodocumentaire over de lokale muziekcultuur te maken. Hij maakte er onder andere muziek met Hammond organist Black Moses Ngwenya van de Mbaqanga groep ‘Soul Brothers’ en rapper Zulu Boy. Tijdens de opnames werd het hem duidelijk dat de muzikale dynastieën zelden met elkaar in contact kwamen. Daarbij bleken veel van de oudere muzikanten, zoals de eerste elektrische bassist van Zuid-Afrika Joseph Makwela (Makgona Tsohle Band) of de Pennywhistle legende ‘Lemmy Special’, ondanks hun enorme muzikale verdienste vaak werkloos thuis zitten.

Voor Soweto Soul werkte Joep samen met muzikanten uit alle hoeken van Zuid-Afrika’s muzikale landschap. De liedjes die zij samen schreven verbinden de verschillende muziekstijlen en generaties uit de townships met elkaar, en brengen zodoende een nieuw geluid gebouwd op Zuid-Afrika’s rijke muziektraditie.

Het creatieve proces van Soweto Soul werd gevolgd en gefilmd door filmmakers Bart Verhoeven en Jesse Bom. Zij maakte er met Joep een gelijknamige documentaire van die de muzikale geschiedenis van Zuid-Afrika laat zien in het kader van het Soweto Soul project. Het album zal begin 2017 worden gelanceerd en de documentaire zal bij verschillende festivals te zien zijn.

Soweto Soul!
Datum: Dinsdag 4 oktober
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek