Carminho naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Carminho naar De Oosterpoort
Carminho naar De Oosterpoort

Carminho is een populaire Portugese zangeres die de laatste jaren stevige voet aan de grond krijgt. Zij wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en vernieuwende fado zangeressen van haar generatie. Toch is Carminho geen fado-puriste. Zo werkte ze ook samen met bekende Braziliaanse artiesten als Milton Nascimento en Chico Buarque en in haar muziek hoor je jazz-, pop- en rockinvloeden.

Carminho stamt dan ook uit een muzikale familie; haar moeder is Teresa Siqueira, een geliefde fadozangers. Op twaalfjarige leeftijd stond ze al in het Coliseu dos Recreios, het Carré van Lissabon. Hoewel Carminho, die opgroeide in het fadohuis van haar moeder, al jong debuteerde, duurde het tot 2009 voordat haar debuutplaat ‘Fado’ verscheen.

Vanaf dat moment ging het snel: zowel ‘Fado’ als de opvolger ‘Alma’ behaalden een platina status. Ze trad op over de hele wereld en had een nummer 1-hit in Spanje met Pablo Alborán: ‘Perdoname’. Ook was haar muziek te horen in de bekroonde film ‘Fados’ van Carlos Saura. Carminho werd door de Europese Commissie gevraagd om Portugese ambassadeur te zijn voor het programma ‘Youth on the move’.

Toch spreekt ze niet alleen de nieuwe generatie aan: kenners vergelijken haar heel makkelijk met Mariza, Ana Moura en Amalia Rodrigues. Want Carminho doet de aloude fado eer aan met haar interpretatie.

Inmiddels is de dertigjarige artieste een van de meest gevraagde fadozangeressen ter wereld. Vorig jaar kwam haar derde album uit: ‘Canto’; de media is razend enthousiast. En niet voor niks: ook op het podium komen haar rauwe talent en intense stem imponerend over. Carminho is volgens de kenners ‘the next big thing in fado’.

Carminho
Datum: Vrijdag 21 oktober
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek