Weval naar Doornroosje

Ticketmaster
Weval naar Doornroosje
Weval naar Doornroosje

Weval is een jong producersduo bestaande uit twee uitermate getalenteerde Nederlanders: Harm Coolen and Merijn Scholte Albers. De muziek van Weval is te omschrijven als een crossover tussen electronica, deephouse en pop en staat bekend om de warme sound, analoge synthmelodieën en intense, hypnotiserende ritmes.

Het duo debuteerde in 2013 met de “Half Age” EP, waarvan de track “Detian” al hoge ogen scoorde en zelfs in een reclame met Penelope Cruz terecht kwam. Dat wekte de interesse van het toonaangevende Duitse label Kompakt (ook thuisbasis van o.a. The Field, Gui Boratto, The Orb) waarop ze EP “Easier” en begin dit jaar hun debuutalbum “Weval” uitbrachten.

Pitchfork bekroonde hun album met een 8,0. Hiermee behoort het album tot een van de meest succesvolle electronische releases van dit jaar, naast die van acts als Moderat en Flume. Live komt Weval uitermate goed tot hun recht vanwege de sterke, extatische opbouw van hun sets.

Weval
Datum: 23 februari
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:45

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek