Deftones naar 013

Ticketmaster
Deftones naar 013
Deftones naar 013

De Amerikaanse rockband Deftones komt terug naar 013. De groep uit Californië staat op maandag 24 april voor het eerst sinds vier jaar weer in Nederland. De heren ondersteunen het uitstekende nieuwe album ‘Gore’ dat dit jaar is verschenen en unaniem goede recensies kreeg. Het is pas de eerste Nederlandse tour sinds de albumrelease. Tickets kosten € 39 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 28 oktober om 10:00 uur in de voorverkoop.

Er zijn weinig hedendaagse metalbands zo relevant als Deftones. Terwijl collegagroepen zich midden en eind jaren negentig verliezen in muzikale woede-uitbarstingen, zoekt Deftones liever de nuance op. Met invloeden die variëren van Helmet en Jawbox tot The Smiths en Duran Duran (!) levert dat een gevarieerd en afwisselend geluid op. Het meesterwerk ‘White Pony’ (2000) blijft het absolute ijkpunt voor de groep rondom frontman Chino Moreno.

Hierna raakt de groep in een creatieve dip. Maar tien jaar na voorgenoemde plaat neemt de groep sportieve revanche. Op ‘Diamond Eyes’ (2010) en daarna ook opvolger ‘Koi No Yokan’ (2012) verkeert Deftones in absolute topvorm. Dat vertaalt zich ook naar bevlogen optredens. Wilde Deftones in het verleden nogal eens grillig uit de hoek komen, tegenwoordig is men altijd scherp.

Het dit jaar verschenen nieuwe album ‘Gore’ kan ook rekenen op louter positieve recensies. Pitchfork zegt: “If Diamond Eyes and Koi No Yokan were a vindication of Deftones’ formula, Gore captures the inimitable essence of the band […] Gore proves that Deftones can remain vital as they are relevant” en noemt het album het beste werk sinds ‘White Pony’. Deftones is dan misschien niet de eerste groep die zware rock en metal met prachtige, rustige stukken afwisselt, maar ze zijn in hun bijna 20-jarige bestaan wel een compleet unieke entiteit geworden.

Deftones
Datum: Maandag 24 april 2017
Zaal: 013
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:00
Voorverkoop vanaf vrijdag 28 oktober

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek