The Kik naar Patronaat

Ticketmaster
The Kik naar Patronaat
The Kik naar Patronaat

De bekendste Neerlandstalige bietband ter wereld komt met nieuw werk. Sterker nog als u dit leest is het gloednieuwe album van The Kik, ‘Stad en Land’, hoogstwaarschijnlijk al te vinden, en dus te horen, na een inspanning die slechts enkele muisknoppen behelst. De eerste single heet Mooie Meid en het album is volledig opgenomen, gecomponeerd en gearrangeerd in de naar eigen smaak en goeddunken ingerichte Paf! Studio te Rotterdam.

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stil gezeten. Het zou geen cliché zijn als er geen kern van waarheid in zat. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festival tour door stad en land (jawel!). En ook maakte The Kik hun tweede theatervoorstelling die, weliswaar in het verlengde ligt, maar compleet op zichzelf staat, ten op zichtte van hun ‘normale’ optredens. Na het succes van de eerste ronde moest daar weer een reprise van komen. Ondertussen werd er naarstig gebouwd, verbouwd en gesleuteld aan die eerder genoemde studio, en voila… bijna twee jaar is verstreken tussen het verschijnen van album nummer twee en drie.

En dan was er nog die vertaalde cover van Chef Special, Schuilen bij Jou, die achteloos de wereld in slingerde. Daarnaast hebben voormannen Dave von Raven en Arjan Spies ook nog acte de presence gegeven in menig (muzikaal) televisieprogramma. Van De Zomer Voorbij tot De Winter Voorbij. En van De Wereld Draait Door tot… ja, tot wat eigenlijk? In ieder geval worden ze in het echt leven nog altijd bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms.

De Haagse sixties beat en west coast band The Stangs heeft een nieuw muziekgenre ontwikkeld wat zij zelf Dune Beat noemen. Hun eerste single, ‘Horse’, werd uitgebracht door het Schots/Nederlandse label Mink Records en werd opgenomen in de PAF studio te Rotterdam, samen met (toevallig) Dave von Raven en Marcel Fakkers (tevens producer van The Kik). Je zou ze al gezien kunnen hebben tijdens de afgelopen popronde (2016).

The Kik
Datum: Vr 24 februari
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19:30 u
Aanvang: 20:00 u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek