White Lies naar ‘t Paard

Ticketmaster
White Lies naar ‘t Paard
White Lies naar ‘t Paard

Duidelijk geïnspireerd door bands als Joy Division en Teardrop Explodes klimt White Lies rond 2009 direct naar de top de Britse indie-scene, waar zij met andere heruitvinders van de new wave (zoals Editors) de scepter zwaait. Inmiddels is daar alweer een vierde album (‘Friends’) waarmee de band bewijst dat ze langer blijft dan de ‘gemiddelde postpunk-hype van de week’.

Vanaf het debuut album ‘To Lose My Life’ staat het trio garant voor aanstekelijke popsongs met een donker randje – een geluid dat gigantisch aanslaat bij het grote publiek op festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury. Ga maar eens na: met wapenfeiten als ‘Death’, ‘Farewell To The Fairground’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Big TV’ heeft de band inmiddels een aardig CV opgebouwd, waar meeslepende anthems met een hoog meezinggehalte op pronken. De melancholische zang van Harry McVeigh is daarbij waarschijnlijk de meest aansprekende factor, maar ook de sinistere baslijntjes, het sonore gedreun van drums en die typische jaren ’80 synths zijn voor liefhebbers van het genre een ware traktatie voor de oren.

In oktober 2016 komt er een eind aan de twee jaar durende pauze met het nieuwe schijfje genaamd Friends. Met meer vrolijk klinkende synthpop en lyrics waarbij ‘death’ voor ‘love’ is ingeruild zet de band stappen, zonder het aansprekende geluid rigoureus om te gooien.

White Lies
Datum: 15 Maart
Zaal: Paard, Den Haag
Zaal open: 19.30
Aanvang: 20.00
Voorverkoop start: 28 oktober

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek