Snarky Puppy naar Muziekgebouw Eindhoven

Ticketmaster
Snarky Puppy naar Muziek- gebouw Eindhoven
Snarky Puppy naar Muziek- gebouw Eindhoven

Het Amerikaanse ensemble Snarky Puppy komt op 7 juni naar Muziekgebouw Eindhoven. De groep uit Brooklyn, New York bestaat uit doorgewinterde topmuzikanten die een zeer aanstekelijke mix van jazz, funk, soul en progressieve rock maken.

De tijd dat Snarky Puppy nog een goed bewaard geheim was is inmiddels lang en breed voorbij. Opgetrokken uit uitstekende muzikanten (bandleden werkten samen met grootheden als bijvoorbeeld Prince en Marcus Miller) is dit fenomenale gezelschap in korte tijd uitgegroeid tot een ware muzikale sensatie. De groep rond bassist en bandleider Michael League fuseert moeiteloos diverse genres tot een prikkelend geluid dat enerzijds innoverend is, maar toch altijd toegankelijk blijft.

De groep heeft een innige band met Nederland. Het ensemble heeft uitverkochte clubshows (o.a. Paradiso) en prominente plekken op festivals als het North Sea Jazz en Zwarte Cross op het cv staan. Snarky Puppy nam daarnaast in 2013 het vlammende ‘We Like It Here’ op in de Kytopia-studio in Utrecht. Met het Metropole Orkest brachten ze het prachtige ‘Sylva’ (2015) uit wat zelfs een Grammy Award opleverde. ‘Culcha Vulcha’, het meest recente album, verscheen eerder dit jaar.

Volgend jaar keert Snarky Puppy terug naar Nederland en dat is goed nieuws. Want wie Snarky Puppy op de bühne aan het werk heeft gezien, weet wat voor een bijzondere ervaring zo’n concert is. Iedere performance is innovatief, energiek en kent veel ruimte voor improvisatie. Samen met het aanstekelijke plezier dat de groep heeft, zorgt dit ook volgend jaar ongetwijfeld weer voor onvergetelijke taferelen.

Snarky Puppy
Datum: Woensdag 7 juni 2017
Zaal: Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 21:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek