The Weeknd naar Ziggo Dome

Ticketmaster
The Weeknd naar Ziggo Dome
The Weeknd naar Ziggo Dome

Grammy Award-winnaar en multi-platina verkopende artiest The Weekend heeft zojuist zijn allereerste wereldtournee aangekondigd. Met zijn Starboy: Legend of the Fall 2017 World Tour komt de Canadese zanger, songwriter en producer eerst naar Europa, met onder meer op vrijdag 24 februari een concert in de Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 4 november om 10.00 uur.

De Starboy: Legend of the Fall 2017 World Tour gaat op vrijdag 17 februari van start in Zweden in de Globe in Stockholm en reist vervolgens langs 14 Europese steden waaronder Parijs, Londen, Amsterdam, Zürich, Oslo en Kopenhagen. Daarna gaat de tour vanaf 25 april verder in Canada en de VS, waar The Weeknd nog eens 25 concerten geeft. De tour staat in het teken van het nieuwe album Starboy dat 28 november verschijnt.

The Weeknd, echte naam Abél Tesfaye, begon zijn carrière anoniem en brak door in de muziekwereld met de mixtape ‘House of Balloons’ uit 2011, gevolgd door het studioalbum ‘Kiss Land’ in 2013. Daarna kwam het bejubelde ‘Beauty Behind the Madness’, dat hem in 2015 twee Grammy Awards opleverde. Het album werd triple platina; er werden meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast werden verschillende singles van ‘Beauty Behind the Madness’ beloond met de (multi-)platina status, waaronder ‘The Hills’ (zeven keer platinum), ‘Can’t Feel My Face’ (vijf keer platinum), ‘Often’ (twee keer platinum), ‘In The Night’ en ‘Acquainted’ (beide platinum). Voor ‘Earned It (soundtrack Fifty Shades of Grey)’ kreeg The Weeknd zelfs zijn allereerste Academy Award-nominatie voor Best Original Song.

Het vierde album Starboy komt eind november uit. De titeltrack featuring Daft Punk brak bij de release meteen het record voor ‘Most Release Weekend Streams Ever’. In minder dan een week werd het nummer wereldwijd meer dan 17 miljoen keer gestreamd, waaronder 6,5 miljoen maal in de VS, en verdiende de titel #1 Most Added in de Top 40, Rhythm, Urban én Hot AC charts.

The Weeknd
Datum: Vrijdag 24 februari 2017
Zaal: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 19.00 uur
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek