Drive Like Maria naar Rotown

Ticketmaster
Drive Like Maria naar Rotown
Drive Like Maria naar Rotown

Creator Preserver Destroyer is de nieuwste LP van het ronkende powerrocktrio Drive Like Maria. Zeven jaar na het verbluffende debuut Elmwood zijn Bjorn Awouters, Nitzan Hoffman en Bram van der Berg een hechtere band dan ooit. Deze songs zijn dan grotendeels geschreven in samenwerkingsverband tussen de drie muzikanten. De plaat werd uitgebracht in drie losse EPs en daarna als volwaardige langspeler. Het is een mooi metafoor voor zo’n intens creatief proces: iets moois scheppen, dat onderhouden en ontwikkelen om vervolgens de lei weer helemaal opnieuw schoon te vegen.

Drive Like Maria klinkt tegenwoordig als de zeldzame reboot die het origineel overtreft. De gitaarriffs zijn weerbarstiger, de liedjes urgenter, de ritmesectie geduchter. De drift om te experimenteren met nieuwe invloeden wordt ook steeds sterker: Tiny Terror werd geschreven met de blazers van de Italiaanse straatband Badabimbum, toetsenist Remko Kühne heeft een glansrol op When The Lights Go Down, en op Will We Ever zingt Lara Cherdaoui (Intergalactic Lovers) en bast Jop Van Sommeren van (De Staat).

Op het machtige Nighthawk neemt Awouters het weerwoord met zijn passioneerde stemgeluid: ‘I dare you to press rewind’. Afgelopen voorjaar gaf Drive Like Maria nog een adembenemende show op de Nieuwe Binnenweg, dat doen we bij dezen graag een keertje over.

Drive Like Maria
Datum: za 11 maart 2017
Zaal: Rotown
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek