KEIURBAN weer in de Effenaar

Ticketmaster
KEIURBAN weer in de Effenaar
KEIURBAN weer in de Effenaar

2017 gaat pas echt ergens over vanaf KEIURBAN, het jaarlijkse feestje van Stuurbaard Bakkebaard in de Effenaar.

Wat KEIURBAN is? Bijna niet uit te leggen als je er niet bij was vorig jaar. Alleen deze feiten staan vast:

1. SBBB cureert een zotte bende top-artiesten, dj’s en bands.
2. De band speelt zelf, wordt keigaaf waarschijnlijk.
3. De Effenaar is de Effenaar niet helemaal ofzo.
4. Achteraf zou je willen dat je erbij was of dat het alweer de volgende editie is.

KEIURBAN heeft een winter-grill, muzikale bling van zorgvuldig geselecteerde diamantjes uit Nederland, België en Frankrijk, onverwachte zaken en lokale bekendheden in een andere rol dan normaal.

Line up:

Stuurbaard Bakkebaard
Bij de KEIURBAN gastheren horen natuurlijk vliegende koelkasten, stapelbedden vol lesbiennes en spontaan doormidden brekende contrabassen. Maar ook dezelfde gruizige, vieze blues, met nog meer ziel en zaligheid.

Pomrad (België)
“Ook ‘Samson en Gert’ is een invloed” is niet meteen wat je denkt als je de funky, kleurrijke electro van Pomrad hoort. Toch staat dit jeugdprogramma naast Frank Zappa en John Coltrane in het lijstje. Deze rotgetalenteerde ruimteridder maakt een combi van house en freejazz; voor mensen met vier dansbenen.

Jameszoo (dj-set)
Mitchell van Dinther was eigenlijk te jong toen hij pintjes ging drinken met de andere boykes van zijn crew. Week na week hoorden ze Dilla, Madlib en andere ‘fresh’-e jazzdingen. Inmiddels flierefluit hij zelf combi’s van van alles; zijn debuut album staat vol met elektronische-jazz hybrid Parels; met een dikke, chocolademousse druipende P. Vanavond achter de ‘wheels of steel’.

Henk & Melle
Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish) verstopten zich in 2012 in een ijskoude (het was winter) boerderij; zo ontstond Henk & Melle. Inmiddels hebben ze zich verplaatst naar de lokale McDonalds, die ook een goede voedingsbodem bleek voor wonderschone, folky popliedjes.

Usé (Frankrijk)
Nicolas Belvalette, beter bekend als Usé, speelt niet echt gitaar. Hij ramt meer op een instrument dat er iets van wegheeft, en raakt dezelfde nerveuse snaar als misselijkheid. De labels ‘noise’, ‘rock’ en ‘techno’ laten ons deze rondvliegende atomen bedwingen tot (nog steeds mysterieuze) verslavend opzwepende ritmes.

Apneu
“We hebben gewoon geen inspiratie” verteld bassist Joeri ons. Apneu grijpt op hun laatste album lui naar een klassiek pop thema; meisjes. De band maakt droge, schurende, high school nerd-wanhopige en rammelende, maar enorm catchy nummers van vier minuten; die ze vervolgens twee keer zo snel spelen.

Henk van Straten
‘Hé, ben jij laatst niet gearresteerd voor potloodventen op de groenteafdeling van de Lidl?’ Beetje vage quote uit een van zijn blogs, maar met een goede reden. Hij komt namelijk iets doen en heeft een nieuwe boek ofzo, maar niemand weet wat. Lekker vaag? Jep, net zo vaag als de jaren die hij bij de Effenaar heeft gewerkt.

KEIURBAN
Datum: 06 januari
Zaal: Effenaar
Aanvang: 19:00 uur
Zaal open: 19:00 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek