Matt Winson / Ruud Fieten naar de Statenzaal

Ticketmaster
Matt Winson / Ruud Fieten naar de Statenzaal
Matt Winson / Ruud Fieten naar de Statenzaal

De Nederlands/Letse band Matt Winson maakt eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Watson, Bon Iver en Fleet Foxes. De meerstemmige zang wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline. Het viertal debuteerde in 2015 met de EP Glowing Eyes, waarna een internationale tour volgde. Begin 2016 tekende de band een platencontract bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum Woodfalls opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum. Het album verschijnt in het voorjaar van 2017, gevolgd door een uitgebreide Nederlandse clubtour.

Ruud Fieten is een uitvinder, kunstenaar en muzikant uit Meppel en zoekt met zijn folk-georiënteerde liedjes en loepzuivere stem uit hoeveel ruimte er bestaat tussen Townes van Zandt en Crosby, Stills, Nash & Young. Hij is onder andere te zien geweest in De beste singer-songwriter van Nederland en heeft support shows gedaan voor o.a. Tangarine en Adam Green. Na de succesvolle release van zijn debuut ‘IN ORBIT’ speelde hij in 2016 op Eurosonic. Ruud is nu terug van een lange reis in zuidoost Azië en is klaar om zijn verhalen weer te delen.

Matt Winson / Ruud Fieten
Datum: za 18 mrt 2017
Zaal: Statenzaal, Zwolle
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek