Russian Circles naar 013

Ticketmaster
Russian Circles naar 013
Russian Circles naar 013

Men wil nog wel eens zeggen dat post-rock als genre stilstaat. Als dat al waar is, is dat toch buiten Russian Circles gerekend. Deze Rus… ehh… Amerikanen zitten op het snijvlak tussen post-rock en post-metal en zodoende vallen ze eigenlijk tussen beide genres in. Die eigenzinnigheid komt voor een groot deel op het conto van de geweldige gitarist Mike Sullivan, maar daarmee willen we ritmesectie Brian Cook (bas) en Dave Turncratz (drums) niet tekort doen.

De band staat al jaren bekend als ijzersterke liveband. Dat lieten ze eerder al zien een jaar of 10 terug toen ze samen met Boris in 013 stonden, maar recenter nog op de Main Stage van Roadburn. In 2016 verscheen het nieuwe album ‘Guidance’, misschien wel het meest sfeervolle album van dit trio tot nu toe.

Support Cloakroom is de nieuwste signing op het prestigieuze Relapse Records. De band maakt een bevreemdende mix tussen stroperige stonerriffs, psychedelische shoegaze en 90’s emocore vocalen. Matcht dat? Nou en of!

Russian Circles
Datum: za 18 feb ’17
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 19:30u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek