Grauzone Festival naar ‘t Paard

Ticketmaster
Grauzone Festival naar ‘t Paard
Grauzone Festival naar ‘t Paard

Op zaterdag 11 februari 2017 vindt de vierde editie van Grauzone festival plaats. Het festival wordt dan voor de eerste keer in poppodium Paard van Troje en Prins 27 in Den Haag gehouden. Dit jaar gaat meer aandacht uit naar baanbrekende en spannende nieuwe bands. Daarnaast kan men een uitgebreid symposium, filmprogramma, expositie en platenmarkt verwachten.

Martin Rev plays Suicide is een project van de instrumentalist en oprichter van de legendarische New Yorkse electro protopunk band Suicide. Suicide bestond verder uit zanger Alan Vega, die dit jaar in juli overleed. Hun muziek was van grote invloed op bands als Depeche Mode, New Order en Nick Cave en grootheid Bruce Springsteen coverde hun nummer ‘Dream Baby Dream’. Martin Rev speelt op Grauzone een exclusieve Suicide-set.

De invloedrijke industrial /acidpunkers van Chrome uit San Francisco, pioniers van de industrialrock, worden beschouwd als grote inspiratiebron van bands als Nine Inch Nails, Ministy, Butthole Surfers en Nirvana. Deze industrial-rock legendes treden slechts sporadisch op.

Rock ’n Roll-koppel Fred & Toody van de legendarische garageblues-punkband Dead Moon speelt een akoestische set waar nummers voorbij komen van o.a. Dead Moon, The Rats en Pierced Arrows. Hun nummers zijn gecoverd door bands als A Place To Bury Strangers, de Haagse band The Deaf en Pearl Jam.

Nieuwe spannende geluiden komen van het trio The Underground Youth uit Manchester, die shoegaze- en psychedelische deuntjes mixen met indie en postpunk. De Zweeds electronische synth band Agent Side Grinder is één van de meest belangrijke synth-bands van dit moment en staat bekend om haar sensationele liveshows.

Postpunk komt van het verse Belgische Whispering Sons die op dit moment als een speer gaat. De Australische zangeres Zoe Zanias, bekend van Linea Aspera en Keluar, maakt met haar soloproject Zanias dansbare doch hypnotiserende elektronische muziek.

Het programma biedt echter meer dan alleen muziek. Zo zal de net uitgekomen documentaire ‘Adrian Borland: Walking In the Opposite Direction’ worden vertoond. De documentaire gaat over Adrian Borland, de frontman van de jaren ‘80 new wave band The Sound. Deze docu wordt – naast op de IDFA – alleen op Grauzone vertoond, met een daarbij aansluitende (en een nooit eerder vertoonde) expositie van de Engelse band The Sound. Ook is er weer een uitgebreid symposium, filmprogramma, platenmarkt en afterparty met DJ’s.

Grauzone Festival
Datum: 11 februari
Zaal: Paard
Zaal open: 16:30 uur
Aanvang: 17:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek