Barry Adamson naar Paradiso

Ticketmaster
Barry Adamson naar Paradiso
Barry Adamson naar Paradiso

Barry Adamson is een Britse componist, multi-instrumentalist, filmmaker en fotograaf, voornamelijk bekend van diverse soundtracks en als bassist van The Bad Seeds. Sinds eind jaren ‘70 heeft hij basgitaar gespeeld in bands als Magazine, Visage, The Birthday Party, Nick Cave and the Bad Seeds en Pan Sonic. Eind jaren ’80 besloot hij te muziek te gaan componeren voor soundtracks en dat resulteerde in bijdragen voor o.a. Lost Highway van David Lynch, Natural Born Killers van Oliver Stone en The Beach van Danny Boyle. Daarnaast bracht hij diverse soloplaten uit; zijn debuut uit 1989 werd destijds door NME magazine omschreven als “one of the best soundtracks ever. The fact that it has no movie is an irrelevance.” Zijn muziek ademt altijd een gevoel van ‘outsiderness’.

Afgelopen jaar verscheen zijn laatste album ‘Know Where To Run’. De tracks zijn ontstaan als soundtrack bij de foto’s die hij tijdens de laaste tour met Nick Cave and The Bad Seeds maakte. Nu is hij voor een zeldzaam optreden te zien in de kleine zaal.

Barry Adamson
Datum: Vrijdag 21 april 2017
Zaal: Paradiso
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek