Israel Nash naar de Oosterpoort

Ticketmaster
Israel Nash naar de Oosterpoort
Israel Nash naar de Oosterpoort

Singer-songwriter Israel Nash groeide op als zoon van een dominee op het Amerikaanse platteland (Missouri), maar woont nu al een aantal jaren in New York. Zijn bloedmooie muziek is hierdoor een perfecte kruising geworden van de ouderwetse americana-, roots-, country- en bluesmuziek en de wat latere psychedelica.

Op het album ‘Rain Plans’ uit 2013 maakte het oude typische rockgeluid in de stijl van The Rolling Stones, Neil Young en John Fogerty grotendeels plaats voor een meer psychedelisch geluid. Vorig jaar bracht Nash album ‘Silver Season’ uit waarop de invloed van Neil Young weer alom aanwezig is.

Net als helden Neil Young, Ryan Adams en Jason Isbell, startte Nash met de verspreiding van zijn gospel vanuit donkere zaaltjes en broeierige cafés maar inmiddels is zijn naam en live reputatie flink gegroeid, ook ver buiten zijn thuisland.

Israel Nash
Datum: Zaterdag 4 maart
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 23:00
Kaartverkoop start vrijdag 2 december om 10 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek