Moss & Amber Arcades naar Hedon

Ticketmaster
Moss & Amber Arcades naar Hedon
Moss & Amber Arcades naar Hedon

Het Hollandse Moss heeft een nieuw album gemaakt: deze heet Strike. Het is een album waarin Moss de ramen wagenwijd open knalt en de frisse lucht binnen laat. Zij maakt korte metten met haar (muzikale) verleden en tegelijkertijd ontegenzeggelijk zichzelf blijft. Zowel de band als de bandleden zelf zijn op een punt gekomen in hun bestaan waar de bewijsdrang plaats maakt voor een vorm van acceptatie. Berusting zou je kunnen zeggen, maar nog wel steeds aangewakkerd door torenhoge muzikale ambities. En dat hoor je. Moss is transparanter en rechter door zee dan ooit tevoren. Het knettert, bruist, schuurt, windt op en sleept mee.

Voorman Marien Dorleijn onttrok zich van zijn dagelijkse beslommeringen en trok zich tijdens (voornamelijk) kantooruren terug in zijn ruimte in het Utrechtse Kytopia. Op zich niet zo’n heel bijzonder gegeven, ware het niet dat de latere Moss platen allemaal volledig in de oefenruimte tot stand waren gekomen. Een groepsproces was het altijd geweest. En dat werd het uiteindelijk weer. Maar de basis was er. De demo’s die Dorleijn in zijn eentje in elkaar zette.

Je hoort een band die onwaarschijnlijk fris en fruitig klinkt wetende dat ze onlangs haar 12,5 jarig jubileum vierde. Op Strike word de ‘songcraft’ van de eerste twee albums gecombineerd met de experimenteerdrift van album drie en vier. Het resultaat is even tijdloos als modern. Oordeel zelf.

Moss & Amber Arcades
Datum: vr 14 april 2017
Zaal: Hedon
Aanvang: 20:15
Zaal open: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek