Tiny Legs Tim naar Metropool

Ticketmaster
Tiny Legs Tim naar Metropool
Tiny Legs Tim naar Metropool

Tiny Legs Tim is één van de belangrijkste namen in de actuele Belgische roots scene.Na zijn succesvolle studio-album ‘Stepping Up’ (2015) gaat Tiny Legs Tim nu back to basics op zijn vierde plaat ‘Melodium Rag’.‘Melodium Rag’ is een stripped down album waarop Tim, gewapend met een akoestische Martin 017 gitaar uit 1943, op zoek gaat naar de essentie. Steven Troch (mondharmonica) voegt spaarzame accenten toe, schept functionele sfeer en schittert op de juiste momenten.

One take, no overdub
Die analoge visie zonder verdere ingrepen overheerst op ‘Melodium Rag’. Tiny Legs Tim komt krachtig voor de dag en bewijst dat zijn songs ook in hun meest pure vorm overeind blijven. Meer zelfs: het talent van Tim is onmiskenbaar en het resultaat van de aanpak op ‘Melodium Rag’ is doodeerlijke muziek.‘Melodium Rag’ is rechtstreeks geregistreerd op tape en volledig opgenomen met één micro: een Ribbon Melodium uit de jaren vijftig, een type waar Edith Piaff & Django Reinhardt destijds ook gebruik van maakten. Tijdens de opnames kwam er geen computer aan te pas. ‘Melodium Rag’ is – gezien het gebruik van slechts één micro – een onversneden mono-opname en toch is er op magische wijze sprake van een ruimtelijk stereo-effect. Waardoor ‘Melodium Rag’ zowel vintage als helder hedendaags klinkt.

Horen!
Dan moet je nog even wachten want de plaat verschijnt pas begin 2017. Gelukkig heeft Tiny Legs Tim al drie platen volgespeeld. deze brengen hem shows in het voorprogramma van o.a. Pete Doherty, Richard Thompson, John Mayall, John Primer en Roland Van Campenhout. Tiny Legs Tim speelde o.a. clubshows in AB, TivoliVredenburg, Gigant, 4AD en was al te zien op festivals als Blues Peer, Dranouter, Moulin Blues Festival en gooide hoge ogen op Ribs ‘n Blues.Tim is nu volledig klaar voor een nieuw hoofdstuk: de (Europese) release van ‘Melodium Rag’ en een bijhorende toer in binnen- en buitenland vanaf begin februari 2017.

Tiny Legs Tim
Datum: za. 18 mrt 2017
Zaal: Metropool
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek