traumahelikopter naar Gebr. de Nobel

Ticketmaster
trauma- helikopter naar Gebr. de Nobel
trauma- helikopter naar Gebr. de Nobel

In 2010 richtte een opvallend rocktrio de band traumahelikopter op. Een ongewone samenstelling van twee gitaristen en een drummer. Door het incomplete drumstel, bestaande uit een floortrom, een snaredrum en crashbakken geeft de band een kenmerkend drumgeluid. In 2012 tekende zij hun contract bij Excelsior Recordings en brachten zij in december dat jaar hun debuutalbum uit.

Voor leadzanger Mark Lada is muziek iets persoonlijks. Iets wat hij maakt met vrienden die minstens zulke grote muziekliefhebbers zijn als hijzelf. Hij vindt het een mooie gedachte om terug te grijpen op gitaarmuziek en zich niet te laten beperken door een bepaalde scene, hypes of een imago. “We hoeven het wiel niet per se opnieuw uit te vinden, maar we proberen wel iets nieuws en eigens te doen met de invloeden die we hebben.”

Met het album Competition Stripe dat traumahelikopter in oktober uitbracht, komt deze gedachte goed tot zijn recht. Volgens de band is dit het meeste veelzijdige album tot nu toe.

traumahelikopter
Datum: 26 januari
Zaal: Gebr. de Nobel
Zaal open: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek