Damien Jurado naar de Lutherse Kerk

Ticketmaster
Damien Jurado naar de Lutherse Kerk
Damien Jurado naar de Lutherse Kerk

De Amerikaanse singer-songwriter Damien Jurado bevestigt al ruim 15 jaar zijn faam als begenadigd songschrijver. De uit Seattle afkomstige muzikant bracht al vele albums van hoge kwaliteit uit met even fraaie als droefgeestige nummers. Zijn rauwe ‘self-made’ persoonlijkheid zit diep in de muziek geworteld en hij past dan ook moeiteloos thuis in het rijtje Bill Callahan, Will Oldham en Jason Molina. Singer-songwriter Damien Jurado gaat al vijftien jaar mee en blijft zichzelf vernieuwen.

In maart 2016 bracht hij alweer zijn vijftiende album ‘Visions of Us On The Land’ uit. Het was nooit de bedoeling van Jurado om een hele albumtrilogie te wijden aan Maraqopa, een vanuit zijn onderbewustzijn ontstaan, fictief land. Een kort beeld van die plaats in tien liedjes op het gelijknamige album uit 2012, dat zou het zijn. Maar de ingrijpende droom die hij hierover had, ging met Jurado’s verstand aan de haal. Zodanig dat hij enkele jaren terug zelfmoord probeerde te plegen. Uiteindelijk kon de songwriter uit Seattle deze zwarte periode gelukkig omzetten in blakende creativiteit. En dus is ‘Visions Of Us On The Land’ na voorganger ‘Brothers And Sisters Of The Eternal Son’ en ’Maroqopa’ het ronduit schitterende slotstuk van de Maraqopa-trilogie. Althans, zoals Jurado er nú tegenaan kijkt, is dit het einde van het verhaal.

Damien Jurado stond in 2010 al eens op het TakeRoot festival en gelukkig komt hij 24 maart terug naar de sfeervolle Lutherse Kerk.

Damien Jurado
Datum: Vrijdag 24 maart
Zaal: Lutherse Kerk, Groningen
Aanvang: 20:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek