Delinquent Habits naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster
Delinquent Habits naar de Nieuwe Nor
Delinquent Habits naar de Nieuwe Nor

Wie kent ze niet, de hits Return of the Tres en Tres Delinquentes uit de jaren 90? Een of meerdere vrolijke Mexicaanse trompetten schallen, de beat valt in, gevolgd door de afwisselend Spaanse en Engelstalige raps van Ives Irie en Kemo the Blaxican. Het trio Delinquent Habits, met als originele producer/dj OG/Style, werd gesmeed in de jaren 90, de golden era van de hiphop in de lower east side van Los Angeles. De invloedrijke urban-latino hiphoppers kwamen in 2007 al een keer naar Heerlen en brengen eind 2016 een nieuw album uit met de titel ‘It Could Be Round Two’. Welnu, het wachten wordt beloond, want dit is round two, Heerlen! Op zaterdag 15 april 2017 zijn Ives Irie, Kemo the Blaxican en DJ Invincible terug in poppodium NIEUWE NOR.

In 1991 werd Delinquent Habits opgericht in de Lower East Side van Los Angeles. Toch duurde het nog tot juni 1996 voor het debuut van Ivan S. Martin PKA “Ives Irie”, David L.K. Thomas PKA “Kemo de Blaxican”, en toenmalig producer / DJ OG Style, in de schappen lag. In deze samenstelling maakten zij de eerste vier albums: ‘Delinquent Habits’, ‘Here Come the Horns’, ‘Merry Go Round’ en ‘Freedom Band’, goed voor ruim één miljoen verkochte exemplaren en een aantal wereldtournees door meer dan 50 landen.

Delinquent Habits
Datum: 15 April
Zaal: Nieuwe Nor
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek