The Great Communicators & Crying Boys Cafe naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster
The Great Communi- cators & Crying Boys Cafe naar de Nieuwe Nor
The Great Communi- cators & Crying Boys Cafe naar de Nieuwe Nor

Een double bill van twee toffe nieuwe Nederlandse acts. The Great Communicators werd in juni 2016 tot Serious Talent gekroond met het nummer ‘Motion’. Debuut-album ‘Lucky Horse’ kwam eind september uit en staat bol van catchy en zwoele en gitaarnummers. Crying Boys Cafe bracht in november haar album ‘The Keys Not The People’ uit via Excelsior Recordings. Een album waarop je oude gevangenisblues en gospel hoort en dat via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu gaat.

De muziek van de Haags-Amsterdamse indierockband The Great Communicators voelt als een fijne rondrit langs de kust met de wind in je haren. Het zestal rondom Arend Dijkstra en Gaia Slotboom schrijft pakkende liedjes die fraai opbloeien dankzij de zalvende samenzang, opzwepende melodieën en oog voor subtiele details. Live springt de speelse energie van de Communicators van het podium als kleurrijke patronen op een surrealistisch schilderij. Beladen gitaarmuziek dus, die tegelijkertijd een soort college rock-achtige nonchalance en levenslustigheid waarborgt.

Crying Boys Cafe (zonder accent op de laatste e!) is een energiek kwartet dat in één ritme ademt – net zo hard voortgejaagd door wanhoop als door plezier. Hun muziek is een opgewonden mengelmoes van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu. Het resultaat: moderne, rituele songs. De een hoort er de nieuwe Future Islands in, terwijl de ander ze vergelijkt met Elbow’s Guy Garvey die gospel zingt.

The Great Communicators & Crying Boys Cafe
Datum: 24 Maart
Zaal: Nieuwe Nor, Heerlen
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek