Thor & Friends naar Merleyn

Ticketmaster
Thor & Friends naar Merleyn
Thor & Friends naar Merleyn

De excentrieke Thor Harris is een icoon van de Amerikaanse experimentele muziekscene. Als percussionist van Swans maakte hij naam en faam op veel podia en festivals. Met een veranderende groep bevriende muzikanten uit Harris’ thuisstad Austin vormt hij Thor & Friends. De band met een steeds wisselende samenstelling brengt een eigen versie van Amerikaans minimalisme in de traditie van Steve Reich of Terry Riley.

In de studio en live werkt Thor met  Bill Callahan, Devendra Banhart en Shearwater. Toch is het in 2017 de eerste keer dat Thor onder zijn eigen naam op tournee gaat. Op die tour is geen elke show hetzelfde: het resultaat is altijd afhankelijk van de muzikanten die beschikbaar zijn, én van de instrumenten die Harris zelf gebouwd heeft. Het optreden belooft om meerdere redenen een verrassing te worden.

Thor & Friends
Datum: 04 mei
Zaal: Merleyn
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek