Soen & Madder Mortem naar W2 Poppodium

Ticketmaster
Soen & Madder Mortem naar W2 Poppodium
Soen & Madder Mortem naar W2 Poppodium

Voor degenen die Soens carrière tot nu toe hebben gevolgd zijn de concepten reizen en exploreren niet nieuw. Cognitive uit 2012 sloeg een pad in van stevige heavy, progressive metal. Tellurian uit 2014, in het spoor van de explorerende geest van Pink Floyd en de brute kracht van Opeth, opende de weg voor Soens eigen kracht en unieke visies. Het derde album, Lykaia, dat in februari 2017 verschijnt, is een reis naar aardse plaatsen, en hun meest samenhangende congruente queeste ooit.

In Lykaia blijkt Soen gefascineerd door de schaduwen en donkere randen van onze wereld, met veel aandacht voor religies en rituelen. ‘Het gaat niet om over genres, het gaat over de reis die het mogelijk maakt om je muzikaal en persoonlijk te ontwikkelen,’ zegt oprichter en drummer Martin Lopez. ‘We zitten middenin een nieuw avontuur, anders dan alle voorgaande, maar wel voortbouwend op de ervaringen die we intussen hebben opgebouwd.’

Het is een tijdlang heel stil geweest rond het Noorse Madder Mortem, een band die in 1993 werd opgestart onder de naam Mystery Tribe, maar sinds 1997 onder de naam Madder Mortem verder ging. Madder Mortem begon hun muzikale carrière met het brengen van atmosferische doom metal. Intussen zijn er tal van andere elementen in hun geluid te horen zoals dark rock, gothic en progressive metal zodat we het gezelschap misschien kunnen onderbrengen in het vakje “experimentele metal” die liefhebbers van bijvoorbeeld Opeth en Katatonia ook zou moeten aanspreken.

Soen & Madder Mortem
Datum: 31 maart
Zaal: W2 Poppodium
Aanvang: 20.00
Zaal open: 19.30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek