Amber Arcades naar Patronaat

Ticketmaster
Amber Arcades naar Patronaat
Amber Arcades naar Patronaat

Melancholische dreampop met een retro vibe. Dat is hoe je de muziek van Amber Arcades het beste kunt omschrijven. Frontvrouw Annelotte de Graaff begon met het schrijven van muziek toen ze tijdelijk in Philadelphia woonde voor een rechtenstudie. In 2012 bracht ze haar daaruit voortgevloeide dreampop naar buiten en in 2016 releasde ze haar debuutalbum ‘Fading Lines’ via het label Heavenly Recordings waar bands als Temples, Beth Orthon en King Gizzard and the Lizard Wizard ook getekend zijn. De debuutplaat nam ze op met haar band bestaande uit leden van Real Estate, Kevin Morby en Quilt. De dromerige zang van Annelotte, psychedelische gitaarriffs en krautrock-achtige drums zorgen voor een meeslepend effect. De plaat ontving lovende recensies van onder andere The Guardian, Clash, Uncut en Q Magazine zorgde voor de definitieve internationale doorbraak. Die internationale doorbraak betekende dat ze afgelopen jaar in de Verenigde Staten speelde met Nada Surf en deed ze headline-shows in Verenigd Koninkrijk. Na deze show reist Amber Arcades in dezelfde week door naar Groningen om daar voor de tweede keer het grootste Europese showcase festival Eurosonic Noorderslag aan te doen.

Amber Arcades
Datum: Ma 09 januari
Zaal: Patronaat
Zaal open: 20:00 u
Aanvang: 20:30 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek