Tamikrest naar Doornroosje

Ticketmaster
Tamikrest naar Doornroosje
Tamikrest naar Doornroosje

In maart verschijnt het vierde album ‘Kidal’ van de Malinese band Tamikrest. Het is een lofzang op hun woon,- en leefgebied, een zucht naar hoop, verlichting en een krachtige schreeuw om geweld en oorlog te stoppen dat Mali al jaren teistert. De jonge Toeareg band is de laatste 7 jaar, net als de woestijnbroeders van Tinariwen en Bombino, vrijwel continue op tour. Tijdens de pauzes verblijft Tamikrest in Algerije terwijl hun thuisland verscheurd wordt door een heftige burgeroorlog.

De band rond de belangrijkste songschrijver/zanger/gitarist Ousmane Ag Mossa vertaalt al deze indrukken in verhalende muziek; pulserende ritmes gecombineerd met door elkaar heen gevlochten gitaarpatronen die Toeareg muziek zo kenmerkt. De sfeer is donker en dreigend en de gelaagde zang en samenzang vertellen over het verdriet van Mali en de miserabele omstandigheden waarin familie en vrienden zich momenteel bevinden.

Tamikrest
Datum: 20 april
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek