The Bellfuries naar Rotown

Ticketmaster
The Bellfuries naar Rotown
The Bellfuries naar Rotown

The Bellfuries! Zou de naam stiekem een woordspeling zijn op het Engelse woord “belfry”? Zo ja, dat verklaart meteen de connotatie binnen de titel van derde plaat Workingman’s Bellfuries. U begrijpt het: de muziek van dit gezelschap is geknipt om de heupen bij los te gooien. The Bellfuries geven de stoffige jukebox een flinke oplawaai en roepen de geesten van The Everly Brothers, Buddy Holly en The Platters terug naar het heden.

De Texanen hebben door de jaren heen zelf hun eigen mythe geschapen… en zoiets presteer je niet door een eenvoudig retrobandje te blijven. Met opperhoofd Joey Simeone als spil hebben The Bellfuries altijd een gezonde fixatie gehad voor modernere muziekstijlen. Het debuut Just Plain Lonesome is voor de fijnproevers van rockabilly, swing en country. Het opvolgende materiaal delft echter net zo verfijnd en bevlogen in de folk, pop, jazz en psychedelische rock. Uiteindelijk is de conclusie voor Simeone en vrienden bescheiden: het is allemaal toch gewoon rock & roll, hoe je het verder ook wendt of keert.

Op Workingman’s Bellfuries klinkt de band levenslustiger en eigentijdser dan ooit. Dat is misschien ook noodzakelijk, want na The Bellfuries wacht een nieuwe generatie bands die het estafettestokje overnemen. Helaas, helaas: The Bellfuries gaan nog één laatste wereldtournee doen voordat het doek valt. Zorg dus dat je erbij bent, want dit wordt een onvergetelijke avond!

The Bellfuries
Datum: 5 april
Zaal: Rotown
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek