Jambinai naar 013

Ticketmaster
Jambinai naar 013
Jambinai naar 013

Post-rock is een genre wat door menig criticus al vaker dood verklaard is. Maar dat is dan wel even buiten 2016 gerekend. Alcest, Russian Circles, Explosions In The Sky, Crippled Black Phoenix en zelfs Tortoise kwamen met ijzersterk nieuw werk. Maar de beste nieuwkomer? Daar mag geen twijfel over bestaan, dat is het Koreaanse Jambinai.

Door veelal traditionele Koreaanse muziek én instrumenten te gebruiken (zoals de haegeum (een soort viool), geomungo (een soort citer) en blaasinstrumenten als de piri en taepyongso) klinkt er geen enkele band ter wereld als Jambinai. En daarbij zijn deze Koreanen er ook niet vies van om de grenzen van het genre te doorbreken. Door dat feit worden ze vaak vergeleken met Godspeed You! Black Emperor, maar Neurosis (‘They Keep Silence’), Swans (‘Wardrobe’) en MONO (‘For Everything That You Lost’) liggen eigenlijk meer voor de hand. Onmisbare band voor mensen met een open geest en bovengemiddelde interesse in nieuwe geluiden. Exclusieve Nederlandse show van deze tour.

Jambinai
Datum: vr 28 april ’17
Zaal: 013
Zaal open: 20:00u
Aanvang: 20:30u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek