The Veils naar ‘t Paard

Ticketmaster
The Veils naar ‘t Paard
The Veils naar ‘t Paard

The Veils is volwassen geworden. De Engelse indiegroep, die in 2003 al furore maakte met hun ‘spooky Americana’, verrast dit jaar menig luisteraar door ineens ‘hun beste album tot nu toe’ uit te brengen.

Het creatieve meesterbrein achter deze band? Zanger en songwriter Finn Andrews. Met zijn expressieve gestalte brengt hij melancholische songs, donker en recht in het hart. De zanger wordt dan ook omschreven als een “kunstenaar in de geest van Nick Cave en David Bowie,” aldus het hoofd van Rough Trade Records.

Op 26 augustus verscheen alweer het vijfde studioalbum ‘Total Depravity’. Een plaat die op niets anders dan lovende kritieken kan rekenen. Zo beoordeelde PodiumInfo de plaat met vijfsterren en noemde haar “volwassen, gedurfd en experimenteel.” Oor sloot daarbij aan: “Een meesterlijk, meeslepend album.” Verruilt zijn de blije gitaarriedeltjes en lieflijke pianodeuntjes, daarvoor terug gekomen zijn diepe bassen, synthesizers en prominente strijkers. Gebleven is de excentrieke stem van Finn Andrews die – doordrenkt met emotie – zorgt voor ongelofelijk geladen liedjes.

Prachtige muziek, bijtende teksten en een frontzanger die depressies onder de leden heeft: wij hoeven je niet uit te leggen dat een live-optreden van The Veils een sensationele en indrukwekkende ervaring is.

The Veils
Datum: 17 april
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30U
Aanvang: 20:00U
Voorverkoop start 23 december

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek