Tineke Postma & Jasper van’t Hof naar TivoliVredenburg

Ticketmaster
Tineke Postma & Jasper van’t Hof naar Tivoli Vredenburg
Tineke Postma & Jasper van’t Hof naar Tivoli Vredenburg

Dit duo behoort zonder meer tot de Nederlandse jazzelite. Pianist/toetsenist Jasper van ‘t Hof (1947) speelde op zijn 19e op jazzfestivals met drummer Pierre Courbois. Later werd hij lid van diens jazzrockgroep Association P.C. Zelf richtte hij in 1974 de groep Pork Pie op (met altsaxofonist Charlie Mariano). Andere bands waren Eyeball en Face to Face; ook werkte de pianist veel met Archie Shepp. In 1984 vormde Van ‘t Hof de zeer succesvolle groep Pili Pili, een toen revolutionaire mix van jazz en wereldmuziek. Zijn laatste (akoestische) album is No Hard Shoulder (2016). Saxofoniste Tineke Postma (1978) is veel jonger, maar heeft ook al een imposante staat van dienst. Haar muziek wordt soms post-bop genoemd, maar die omschrijving is te beperkt voor haar vrije en open aanpak. Postma kreeg in 2015 de prestigieuze Boy Edgar Prijs; haar laatste album (met mentor Greg Osby) is Sonic Halo (2014).

Tineke Postma & Jasper van’t Hof
Datum: 10 februari
Zaal: TivoliVredenburg
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek