Michaels Reise Um Die Erde naar ‘t Paard

Ticketmaster
Michaels Reise Um Die Erde naar ‘t Paard
Michaels Reise Um Die Erde naar ‘t Paard

Edgard Varèse en Karlheinz Stockhausen waren twee giganten met een volstrekt eigen verbeeldingskracht. Ze staan centraal tijdens de 43ste editie van Festival Dag in de Branding. Een grote line-up met slagwerkers en blazers vertolken iconische composities van Varèse als Intégrales, Ionisation en Déserts die ook nu nog verbijsteren door hun originaliteit.

Masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium spelen twee grote instrumentale delen uit Stockhausens spraakmakende operacyclus LICHT. Met deze visionaire muziek opende Stockhausen nieuwe klankwerelden. Een fluitist en zes slagwerkers vertolken in Theater aan het Spui Kathinkas Gesang als Luzifers Requiem. Het orkest van het conservatorium staat onder leiding van artist-in-residence Christian Karlsen in Michaels Reise um die Erde. De aartsengel Michael wordt vertolkt door de Nederlandse trompettist en eminent Stockhausen-vertolker Marco Blaauw.

Michaels Reise Um Die Erde
Datum: 11 Maart
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30U
AAnvang: 20:30U

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek