Extra concert U2 in de Amsterdam ArenA

Ticketmaster
Extra concert U2 in de Amsterdam ArenA
Extra concert U2 in de Amsterdam ArenA

Direct na aanvang van de voorverkoop is bekend geworden dat U2: The Joshua Tree Tour 2017 in de Amsterdam ArenA is uitverkocht. Vanwege de enorme belangstelling is er nog een concert op zondag 30 juli in de Amsterdam ArenA toegevoegd.

Vandaag is bekend geworden dat U2 nog een extra concert toevoegt aan: The Joshua Tree Tour 2017 in de Amsterdam ArenA, die in het teken staat van het 30-jarig bestaan van dit legendarische album. Bij elke show wordt het album in zijn geheel gespeeld en de band wordt tijdens deze tour vergezeld door een aantal special guests. In Noord Amerika staan in de verschillende steden Mumford & Sons, OneRepublic of The Lumineers in het voorprogamma en Noel Gallagher’s High Flying Birds in Europa.

Het album The Joshua Tree, uitgebracht op 9 maart 1987 door Universal, met daarop de hitsingles “With Or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” en “Where The Streets Have No Name” is het eerste album waarmee U2 een nummer 1 positie in de Verenigde Staten behaalt en komt ook wereldwijd bovenin de albumlijsten, waaronder in de UK en Ierland. Met meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd groeien Bono, The Edge, Adam Clayton and Larry Mullen Jr volgens het muziekmagazine Rolling Stone uit van helden tot supersterren.
Time Magazine plaatst U2 op de cover van de april editie in 1987 en roept de band uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Een beslissend jaar volgt, waarin ze van concerten in concertzalen naar de stadions gaan om aan de grote vraag naar tickets te kunnen voldoen en zijn ze op weg een van de grootste live acts ter wereld te worden die ze vandaag de dag nog steeds zijn. In de twaalf maanden die volgden creëerde het viertal iconische momenten zoals de met een Grammy Award bekroonde clip met daarin het bekende optreden op het dak van een drankwinkel in Los Angeles wat een verkeersontstopping veroorzaakte, het winnen van een BRIT Award en twee Grammy Awards voor o.a. album van het jaar, de eerste die ze ontvingen van 22. Hiermee zijn ze de meest bekroonde rockband in de geschiedenis van de Grammy Awards.

U2
Datum: Zondag 30 juli (EXTRA CONCERT)
Zaal: Amsterdam ArenA
Aanvang: 18:30 uur
Voorverkoop vanaf 23 januari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek