Yellow Lounge naar Paradiso

Ticketmaster
Yellow Lounge naar Paradiso
Yellow Lounge naar Paradiso

Yellow Lounge brengt klassieke muziek in een clubsetting, waarin naast live-acts ook DJ’s en VJ’s optreden.

Remy van Kesteren (1989) is een groot talent op de harp, die ondanks zijn jonge leeftijd nu al kan terugkijken op een glansrijke carrière. Al op zijn tiende werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium en op zijn vijftiende trad hij op in Carnegie Hall in New York. Remy won vele prijzen en concoursen, waaronder de grootste harpcompetitie ter wereld en de hoogste onderscheiding die klassieke musici kunnen behalen in Nederland: de Nederlandse Muziekprijs. Met zijn derde album Tomorrow Eyes (2016) zocht hij het avontuur op door nieuwe samenwerkingen die de grenzen van klassieke muziek, jazz en pop overschrijden.

De 17-jarige cellist Sheku Kanneh-Mason werd vorig jaar gekroond tot winnaar van de BBC Young Musician 2016 en mocht in London’s Barbican met het BBC Symphony Orchestra op het podium staan. Terwijl hij zijn middelbare school nog moet afmaken, studeert hij ook al aan The Royal Academy of Music en treed op met zijn zes muzikale broers en zussen als de Kanneh-Masons (in 2015 deden ze mee aan Britain’s Got Talent) en maakt hij deel uit van het Chineke! Orchestra. Inmiddels is Sheku ook al getekend door Decca Classics, en staat dit jonge talent aan het begin van een glansrijke toekomst in de klassieke muziek.

Het Tarkovsky Quartet is een bijzonder gelegenheidsproject van pianist François Couturier, celliste Anja Lechner, sopraan saxofonist Jean-Marc Larché en accordionist Jean-Louis Matinier. In 2005 bij elkaar gebracht door Couturier voor een serie albums dat zijn inspiratie vond bij het werk van de Russische regisseur Andrei Tarkovsky, met nieuwe composities op het grensvlak van klassiek en jazz en met verwijzingen naar onder meer Bach en Shostakovich.

Yellow Lounge
Datum: Maandag 27 februari 2017
Zaal: Paradiso
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 19.30 uur
Voorverkoop vanaf 20 januari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek