Bert Heerink naar de Boerderij

Ticketmaster
Bert Heerink naar de Boerderij
Bert Heerink naar de Boerderij

Bert Heerink viert volgend jaar zijn 65ste verjaardag in de Boerderij! Als zanger van bands als Vandenberg, Kayak en My Brainbox is hij niet meer weg te denken uit het Nederlandse rocklandschap. Hij is echter nog niet van plan om met pensioen te gaan. Optredens met Jan Akkerman, Pink Floyd Project, een hoofdrol in de Nederlandse musicalversie van The War of the Worlds, het is slechts een greep uit Bert’s agenda voor komend jaar. Tijdens dit jubileumconcert is ook gitarist Jan Akkerman, die in 2016 zijn 70ste verjaardag in de Boerderij vierde, van de partij. Verwacht een selectie uit het omvangrijke oeuvre van één van de meest gerespecteerde zangers van Nederland.

Bert Heerink’s carrière start in de jaren ’70 met Threshold. Met deze band staat hij in het voorprogramma Kayak en de Golden Earring. De muziek van Threshold vormt de bakermat voor zijn latere werk. Begin jaren ’80 wordt Bert door Ad van den Berg gevraagd om zich bij zijn nieuwe rockband “Vandenberg” te voegen. Samen schrijven zij rockgeschiedenis. Het debuutalbum wordt opgenomen in de studio van Jimmy Page (Led Zeppelin). Met de single ‘Burning Heart’, scoort Vandenberg zijn eerst hit in Nederland en Amerika. De hit “Different Worlds” zorgt zelfs voor een doorbraak in Japan. In 2000 wordt Bert gevraagd als nieuwe zanger van Kayak en gaat met de band op tournee. Daarnaast werkte hij samen met artiesten als Steve Lukather (Toto) en zijn idool Kaz Lux. De afgelopen jaren toert Bert met zijn vriend Jan Akkerman met ‘My Brainbox’. Kortom, een unieke kans om de verjaardag van deze legendarische zanger mee te vieren.

Bert Heerink
Datum: vrijdag 26 jan 2018
Zaal: Boerderij
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Ticketmaster