Kataklysm naar 013

Ticketmaster
Kataklysm naar 013
Kataklysm naar 013

Kataklysm was in 2016 al twee keer in 013 te aanschouwen. In februari als headliner van een eigen tour en in december kwamen ze terug in het voorprogramma van Iced Earth. Maar deze show belooft nog nét iets specialer te worden. De band viert namelijk het 25-jarige jubileum in 2017. Daarom spelen deze Canadezen – baas boven baas – niet 1, maar 2 albums integraal!

‘Shadows & Dust’ (2002) betekende eigenlijk de doorbraak binnen de deathmetal. De echte kenner was natuurlijk wel bekend met bijvoorbeeld ‘Epic: The Poetry Of War’ (2001) of ‘The Prophecy (Stigmata Of The Immaculate)’ (2000), maar voor de meesten was ‘Shadows & Dust’ toch de eerste echte kennismaking. Mede omdat de band echt een kwaliteitsslag maakte binnen hun botte, maar groovende death. Opvolger ‘Serenity In Fire’ is misschien nog wel iets beter. Tracks als ‘As I Slither’ en ‘Blood On The Swans’ zijn al jaren fan-favorites. Vanavond speelt Kataklysm allebei de albums dus van begin tot eind. Een unicum!

En dat is nog niet alles, want het Italiaanse Graveworm opent vanavond. De band staat al jaren garant voor ijzersterke blackmetal met gothic-invloeden. Op nieuwer werk komen daar ook invloeden uit deathmetal bij.

Kataklysm
Datum: wo 11 okt ’17
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u
Voorverkoop vanaf 28 januari

Ticketmaster