Old Ni-js naar Metropool

Ticketmaster
Old Ni-js naar Metropool
Old Ni-js naar Metropool

Old Ni-js bestaat uit de generatie muzikanten die in de jaren zestig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. Blitz Wending, Puddingh, Toontje Lager, Captain Gumbo, Boh Foi Toch en Normaal. Op die laatste twee na zijn het namen van bands uit een grijs verleden. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond.

Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2000 begonnen ze samen Old Ni-js. Eerst als Trio met Jan Manschot ( in memoriam) , Ferd Jolij en Willem Terhorst. Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken. Later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier, de gitarist van Toontje Lager. Het was een aanwinst. De muziek werd completer en er ontstond meer ruimte.

Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer de eigen nummers van Ferdi & Willem en Jan Manschot ( in memoriam ) van Normaal & Boh Foi Toch.
Samenstelling:
Drums en zang: Han Mali ( ook bekend van Boh Foi Toch )
Bas en zang: Willem Terhorst (ook wel bekend als Wimke van Diene – ex Normaal )
Gitaar en zang: Gerard de Braconier ( o.a. ex Toontje lager )
Gitaar en zang: Ferdi Jolij ( ook wel bekend als Fredirik Puntdroad o.a. ex Normaal/ BFT )

Old Ni-js
Datum: vr. 28 april 2017Z
Zaal: Metropool
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek