DZEM naar ‘t Paard

Ticketmaster
DZEM naar ‘t Paard
DZEM naar ‘t Paard

DZEM (vertaling: Jam, afkomstig van Jamsessie) is in thuisland Polen een van de meest invloedrijke blues-rockbands sinds hun eerste album in de jaren tachtig. En dat is niet voor niets. Swingende blueshits als “Czerwony jak ceg?a” (Baksteen) en “Whiskey” smeken erom meegezongen, al dan niet meegebruld, te worden. Bij voorkeur met een goed glas whiskey in de hand.

DZEM weet als geen ander hoe ze op het publiek moeten inspelen. Verbaas je er dan ook niet over als gitarist Adam Otr?ba plotseling uitbarst in een alles verpletterende gitaarsolo of toetsenist Janusz Borzucki de toetsen uit zijn piano hamert. In 2005 werd de band groots geëerd met een eigen documentaire.

Ook daarna heeft de band niet stilgezeten. DZEM ging aan de bak gegaan als o.a de back-up band voor Eric Clapton’s concert Gdynia in 2008 en in 2010 kwam hun 16e studio een album uit. Op zondag 23 april strijkt deze legendarische band neer in het Paard van Troje en kun jij, met die essentiële whiskey in de hand, meegenieten van de heerlijke bluesrocksound van DZEM.

DZEM
Datum: 23 april
Zaal: Paard
Zaal open: 19:00U
Aanvang: 19:15U

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek