Frankie Ballard naar Rotown

Ticketmaster
Frankie Ballard naar Rotown
Frankie Ballard naar Rotown

Soms beginnen de meest gekoesterde vriendschappen in het leven met een onschuldige vraag: “Biertje?” Countryster Frankie Ballard zingt hierover op zijn hit It All Started With A Beer. Ballard is een van dé grote blikvangers binnen het country en americana-conglomeraat in Nashville, Tennessee. Hij heeft inmiddels met Kenny Chesney (“She Thinks My Tractor’s Sexy”), zijn grote voorbeeld Bob Seger en Taylor Swift getoerd en daarmee zijn eigen trouwe fanbase opgebouwd.

Frankie Ballard is een echte blue-collar jongen, opgegroeid in Battle Creek Michigan. Zijn ambities lagen aanvankelijk bij honkbal, maar een gitaar in de klauwen voelde uiteindelijk net zo vertrouwd als een knuppel. Ballard kreeg ook nog eens gitaarles van de legendarische Buddy Guy en wist met al deze bagage in Nashville hoge ogen te gooien.

Voor zijn nieuwste album El Rio liet Ballard de buzzende industrie van countrykapitaal numero uno achter om zich weer 100% op muziek te focussen in het zuidelijke El Paso, Texas. Terug naar zijn bread and butter dus: goudeerlijke, melancholieke songs die zowel devoot zijn aan de standards als de hedendaagse country. “Bad times make the good times better”, zo luidt het credo van Frankie Ballard. Daar proosten we vanavond zielsgraag op!

Frankie Ballard
DatuM: DO 4 MEI 2017
Deur open: 20:00
Start: 20:30
Voorverkoop start 17 februari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek