The Cosmic Carnival naar Rotown

Ticketmaster
The Cosmic Carnival naar Rotown
The Cosmic Carnival naar Rotown

Inmiddels zijn ze tien jaar een van de meest gevierde live-acts uit de lage landen: The Cosmic Carnival. Na twee studioalbums en een live-dubbelalbum is nostalgie echter geenszins van toepassing. Natuurlijk, het geluid van The Cosmic Carnival behoudt een sterke retro-sfeer: artiesten als The Grateful Dead, The Band, Jefferson Airplane, maar ook Bob Marley, Springsteen en CCR vormen bakens van inspiratie. The Cosmic Carnivals samensmelting van herkenbare elementen – zonovergoten americana, bezwerende soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop – is ronduit uniek en kent in deze kosmos geen gelijke.

Het komende album First Flowers is The Cosmic Carnivals meest zelfverzekerde plaat tot dusver. De omstandigheden rondom het creatieve proces waren gunstiger dan ooit: voor het eerst nam de band op in thuishonk de Keilewerf, een groot industrieel pand aan de Vierhavensstraat. The Cosmic Carnival kon hier in alle rust sleutelen aan de muziek, zonder enige tijdsdruk of logistieke beperkingen. Op eerste single I Do hoor je meteen hoe deze vruchten zich hebben afgeworpen: majestueus, ruimtelijk en rijkelijk gearrangeerd, zonder warmte in te boeten.

The Cosmic Carnival
Datum: VR 19 mei
Zaal: Rotown
Deur open: 21:00
Start: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek