Blue Öyster Cult & Queensryche naar TivoliVredenburg

Ticketmaster
Blue Öyster Cult & Queensryche naar Tivoli Vredenburg
Blue Öyster Cult & Queensryche naar Tivoli Vredenburg

Dubbelconcert van twee giganten uit de Amerikaanse rock! Blue Öyster Cult is bij velen alleen bekend vanwege de ‘More cowbell’-sketch uit het tv-programma Saturday Night Live, maar deze psychedelische hardrockband verdient toch echt wat meer eer. Hits als (Don’t Fear) The Reaper, Godzilla en Burnin’ For You zijn niet voor niets nog dagelijks te horen op de classic-rockstations en de band is van invloed geweest op onder meer Metallica. Blue Öyster Cult treedt vanavond op met hun originele zanger en gitarist: Eric Bloom en Donald ‘Buck Dharma’ Roeser. Ook smullen: Kasim Sulton (Utopia) op bas!

Heavymetalband (met een progressive randje) Queensrÿche heeft ook een trema in de bandnaam en ook een lange, turbulente carrière achter de rug. De band ontstond in 1982 en brak zes jaar later door met het album Operation: Mindcrime. Opvolger Empire (1990) bracht Queensrÿche hun grootste hit, de ballad Silent Lucidity. Na het vertrek van Geoff Tate in 2012 is de rol van frontman overgenomen door Todd La Torre (ex-Crimson Glory). Met hem maakte de band de albums Queensrÿche (2013) en Condition Hüman (2015), die zich kunnen meten met hun beste werk uit de jaren tachtig en negentig!

Blue Öyster Cult & Queensryche
Datum: 22 juni
Zaal: TivoliVredenburg
Aanvang: 19:45
Zaal open: 19:00
Voorverkoop vanaf 25 februari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek